Games

Dit zijn enkele voorbeeld games die kunnen gespeeld worden op de LAN party, natuurlijk kan en mag je andere games gerust ook spelen!

Fortnite

Fortnite Battle Royale, wellicht één van de populairste games die momenteel gespeeld worden. In Fortnite ziet de speler zichzelf uit een vliegende bus springen om als volgt door één gigantische kaart te zoeken naar verschillende wapens en materialen om te bouwen, of andere behulpzame voorwerpen om de speler een betere kans te geven om te overleven tegen de 99 andere spelers die ook gedropt zijn in deze kaart. De laatste die overleeft wint de match.

Counter Strike : Global Offensive

Counter-Strike: Global offensive (CS:GO) is een multiplayer first person shooter spel ontwikkeld door Hidden Path Entertainment en Valve Software Corporation. Het is het vierde spel in de spelserie Counter-Strike. Het spel zet twee teams tegen elkaar: de terroristen en de anti-terroristen. Beide zijden zijn belast met het elimineren van de andere terwijl er ook afzonderlijke doelstellingen zijn te voltooien. De terroristen, afhankelijk van de spelwijze, moeten de bom planten of gijzelaars verdedigen, terwijl de anti-terroristen moeten verhinderen dat de bom wordt geplant, de bom onschadelijk moeten maken of de gijzelaars moeten bevrijden . Er zijn negen spelmodi, met elk verschillende kenmerken die specifiek zijn voor die modus. Een battle-royale game-modus genaamd Danger Zone is recentelijk bijgevoegd, dat een soortgelijk scenario geeft als Fortnite, een massa aan spelers die moeten overleven door als laatste man over te blijven.

Assassin’s Creed Unity

Assassin’s Creed Unity is een action/adventure game ontwikkeld door Ubisoft Montreal en uitgegeven door Ubisoft. Het is de achtste grote aflevering in de Assassin’s Creed reeks en de opvolger van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Het heeft ook banden met de Assassin’s Creed Rogue. een andere voorgaande uitgave in de reeks, AC Unity zet de speler in de schoenen van sluipmoordenaar Arno Victor Dorian ten tijde van de Franse Revolutie, Unity is de eerste game in de reeks dat een andere soort van multiplayer voorziet dan zijn voorlopers, namelijk de mogelijkheid om met in totaal 3 andere spelers doorheen Parijs te gaan in een coöperatieve manier. Loop door de straten of zoek hogere gronden door het beklimmen van de honderden daken en zie de historische staat van Frankrijk van dichtbij.

League Of Legends

League of Legends is een MOBA (multiplayer online battle arena). League of Legends kan enkel online gespeeld worden tegen andere menselijke spelers of bots (computer bestuurd). Hierbij worden de spelers, ook wel Summoners genoemd, in een team geplaatst. Er zijn in totaal twee teams die het tegen elkaar opnemen. Deze teams bestaan uit vijf of drie spelers per team. Dit is afhankelijk van welke map je kiest om op te spelen: Summoners Rift (5 tegen 5 ), Twisted Treeline (3 tegen 3) of All random all mid (5 tegen 5 met een willekeurig personage). Ieder team heeft een Nexus. Als deze eenmaal vernietigd is, heeft het team die zijn Nexus nog heeft gewonnen. De spelers verdienen door het spel heen gold (goudstukken). Dit is virtueel geld waarmee ze in de spelronde voorwerpen, kunnen kopen. Van deze voorwerpen, zoals een zwaard, wordt de speler sterker. De speler krijgt iedere seconde 1 goudstuk. Ook kan de speler oogsten om meer gold te verdienen. De gekozen kampioen zal door het spel heen levelen. Per level (niveau) kun je een vaardigheid verhogen. Iedere kampioen heeft vier verschillende vaardigheden die hij kan verhogen, drie vaardigheden kunnen vijf keer verbeterd worden. De vierde is je sterkste vaardigheid, deze kun je drie keer verhogen. Het hoogste niveau is 18. Op Summoners Rift en Twisted Treeline is er ook een jungle aanwezig. Hierin kan men neutrale monsters vinden. Deze zullen niet aanvallen, tenzij deze worden aangevallen. Ook hier krijgt de speler ervaring en gold voor om nog sterker te staan tegen het vijandelijke team.